Top

SNELLER WORDEN?

Sneller worden met de loopladder

Hoe kun je sneller worden met oefeningen op de loopladder?

Sneller worden heeft alles te maken met je grenzen verleggen. Het maximale van je spieren vragen door, bijvoorbeeld verschillende intervaloefeningen op de loopladder uit te voeren. Verschillende oefeningen voor de loopladder vindt u hier.

Sneller worden gebeurt niet aan de hand van lange duurlopen of simpel weg hard te lopen. Je wordt sneller door korte intensieve oefeningen om je spieren op korte intensieve spanning te zetten. Sneller worden kan je dus goed trainen met de loopladder.

Bij verschillende sporten zoals, schaatsen, sprinten of atletiek staat alles in het teken van sneller worden. Vele professionele sporters in deze tak van de sport verbeteren hun snelheid door tegen steile hellingen op te sprinten. Door steeds  met maximale snelheid de helling op te sprinten zoek je de grens op, om er uiteindelijk overheen te gaan. Door de loopladder op een helling te leggen, denk aan een bult in het park of een viaduct, kun je een extra intensiviteit geven aan je training.

Elke sport kent verschillende soorten snelheid, maar sneller worden heeft alles te maken met een snelle start. Sprinters hebben snelheid nodig op een recht lang stuk, maar bijvoorbeeld voetballers moeten het hebben van start-stop acties en het snel veranderen van richtingen.

De loopladder of speedladder is een perfect trainingsmiddel om je wendbaarheid in combinatie met het sneller worden van een sporter te trainen. Met de loopladder dwingt u zichzelf om de voeten binnen en buiten te vakken te bewegen, hiermee activeert u uw zenuwstelsel. Hoe sneller de impuls is van het zenuwstelsel naar uw spieren en terug, hoe sneller u kunt worden. Met een getraind zenuwstelsel, verhoogd u uw voetsnelheid en kunt u dus sneller worden.

Ook sneller worden om zo het maximale uit uw sport te halen? De goedkoopste loopladders zijn er al vanaf €12,95!

Sneller worden, loopladder snel worden, snel worden, snel

 Usain Bolt.