Top

Coördinatie training materialen

Coördinatie trainen?

Wat is coördinatie training eigenlijk? De menselijke hersenen reguleren honderden spieren in het lichaam. Om een reeks ingewikkelde handelingen uit te kunnen voeren hebben de hersenen een ingewikkeld controle- en geleidingssysteem ontwikkeld. De loopladder verbetert de coördinatie als er effectief wordt getraind. Wist u dat een loopladder bij ons al vanaf €12,95 verkrijgbaar is?

Een mens wordt geboren met allerlei reflexen, je doet bijvoorbeeld direct je ogen dicht als iemand een slaande beweging naar je hoofd maakt. Deze reflexhandelingen zijn bewegingen die door de hersenen worden gecontroleerd. Voor elke uitgevoerde beweging zijn er spieren nodig die zich samentrekken en spieren die zich ontspannen. Andere blijven samengetrokken om het lichaam te stabiliseren. Het proces, waardoor alle spieren gelijktijdig worden gestuurd, heet coördinatie. Het trainen van coördinatie wordt logischerwijs coördinatie training genoemd.

Met het sporten gaat het over het trainen van de coördinatie van lopen, dit betekent dus eigenlijk dat er wordt gewerkt aan de besturing en organisatie van loopbewegingen. Door de besturing en organisatie van loopbewegingen te trainen zorgt men ervoor dat deze motoriek makkelijker, beter en sneller gaat. Door oefeningen, herhaaldelijk, uit te voeren en veel te variëren zorgt men ervoor dat de hersenen de loopbewegingen steeds beter kunnen beheersen. Zodra het lichaam de getrainde loopbewegingen in verschillende oefenvormen weet te beheersen kan het lichaam de oefeningen ook toepassen in andere situaties (zoals in wedstrijden).

Coordinatie training, coordinatieladder, coordinatie trainen

De oefeningen gericht op coördinatie training hebben niet alleen invloed op de manier van lopen van de sporters maar zorgen ook voor een betere balans, blessure preventie en lichaamsbeheersing.

Op onze website vindt u een groot scala aan producten die geschikt zijn voor het verbeteren van de coördinatie. 

 Een goede houding in de uitvoering van de oefeningen is, vooral bij jonge sporters, essentieel. Bij de uitvoering moet rekening worden gehouden met de juiste manier van lopen, welk gedeelte van de voet men gebruikt en hoe de rest van het lichaam meebeweegt.  Er zijn veel verschillende manier om coördinatie te trainen maar het gebruik van de loopladder is een van de effectiefste manieren, dit is de reden dat we op de website voornamelijk loopladder oefeningen behandeld en ons assortiment voornamelijk uit speedladders bestaat.

Bent u op zoek naar grote aantallen voor bijvoorbeeld uw sportclub, fysiotherapie praktijk of voor particulier gebruik? Vraag dan via onderstaande link een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen, meerdere producten