Agility ladder workout

Ben jij op zoek naar een uitdagende agility ladder workout en andere type loopladder training dan dat je normaal gesproken gewend bent? Speciaal voor jou hebben wij een full body agility ladder workout ontworpen waarmee je de algemene kracht van je beenspieren, core stabiliteit en conditie traint. Lees hieronder meer.

Middels deze agilityladder training word je top fit. Deze speedladder workout is opgesteld in de vorm van een hoge intensieve interval training (HIIT). Je wisselt intensieve oefeningen af met rust waardoor je hoog in je hartslag komt te zitten, veel calorieën zult verbranden en optimaal aan je conditie, uithoudingsvermogen en fitheid werkt.

Bekijk hier ons grootste en goedkoopste aanbod agility ladders van Nederland!

 

Oefeningen tijdens de loopladder training

Onderstaande loopladder oefeningen voer je uit gedurende 30 seconden waarna je telkens 15 seconden rust neemt. Het is dus belangrijk een interval timer, stopwatch of telefoon met timer app bij je te hebben. Iedere agility ladder oefening voer je één keer voor 30 seconden uit waarna je doorgaat naar de volgende oefening.
Na het voltooien van de zes oefeningen in de agility ladder heb je 4,5 minuten voltooid (6 x 45 sec). Herhaal deze training minimaal één keer voor een goede workout. Afhankelijk van jouw fitness level kan je dit circuit van zes loopladder oefeningen twee of drie keer herhalen voor dé ultieme speedladder workout. Zorg ervoor dat je tussen ieder circuit ongeveer één à twee minuten rust neemt. Bekijk hieronder de bijbehorende video met daaronder een korte uitleg per oefening. Heel veel succes!

Zes oefeningen van de Agility workout

1. High Knees
Zet je voeten om en om in de vakjes van de agility ladder met daarbij hoge knieën inzet. Dus twee stappen per vakje tot aan het einde van de ladder en weer terug.

2. Walking lunges (forward)
Voer de "forward lunges" oefening uit in lopende beweging en sla telkens één vakje in de loopladder over. Zorg ervoor dat je omhoog kijkt, een rechte rug hebt en je knie niet voorbij je tenen komt.

3. Walk out + shoulder taps
Ga in het midden of voor de speedladder staan en loop "op je handen" in twee of drie vakjes naar voren totdat je in "plank" positie bent. Zorg voor een rechte lichaamshouding en houd je core aangespannen. Tik met je handen om en om je schouders aan en loop op je handen terug naar staande positie.

4. Lateral High Knees
Stap met je voeten om en om zijwaarts in de speedfootladder en zet de derde pas naast de ladder. Vervolgens breng je de andere knie omhoog en vanuit dezelfde beweging stap je in het volgende vakje enzovoort.

5. Plank Jacks
Ga in plank positie (rechte houding en core aangespannen) op de coordinatieladder liggen en spring vervolgens met je benen in de sportladder en daarna buiten de ladder. Houd je lichaam recht en focus op de oefening.
 
6. Drop Squats
Spring met twee voeten in het eerste vakje van de trainingsladder, vervolgens spring je met beide benen breed naast het tweede vakje van de ladder en maak je een squat beweging. Vanuit deze squat oefening spring je met beide benen weer in het derde vakje van de trainingsladder, enzovoort.

Wij weten als geen ander dat het een erg pittige loopladder training was. Laat jij ons via de reacties weten hoe je de training ervaren hebt?
 
  Loopladders.nl     11-11-2020 20:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Vertrouwd en veilig kopen via Webwinkelkeur


Sinds 2015 is de webshop van Loopladders.nl aangesloten bij Webwinkelkeur. Onze webshop is geïdentificeerd en maakt onder andere gebruik van het onafhankelijke reviewsysteem. Bij ons kan je met een gerust hart een order plaatsen.